Doktor Csillag, a morális lovag

| 2002. 07. 22., 08:14 | Frissítve: 2002. július 22., hétfő 10:56

h i r d e t é s
Kiss miniszter
A választások második fordulójának éjszakáján az MSZP-székház első emeleti folyosóján egyszer csak elénk toppant a dadaista fejszőrzetű szocialista politikus, Baja Ferenc. Rápillantottunk a baloldal misztikusan mosolygó titkos fegyverére és váratlanul eszünkbe jutott régi kedvenc játékunk, miszerint mondjuk meg 1 híres emberről, hogy milyen állat lenne, hogyha, és milyen tudatmódosító szert fogyasztana. Hód, LSD - gondoltuk magunkban és elégedetten az előcsarnok felé vettük az irányt. Itt az este igazi pszichedelikus csúcsa fogadott: Kiss Péter (későbbi munkaügyi miniszter, hörcsög, tokaszalonna ) 1, a választók által frissen legitimált rágcsáló győztes mosolyát felvillantva ölelkezett Lamperth Mónikával (később belügyminiszter, gyöngytyúk, bonbonmeggy ).

Jó esténk volt, ennél többet nem lehetett kihozni belőle, hiába izzadt Gál Zoltán jr (később kormányszóvivő, 3 ujjú lajhár, csavarlazító ), feleslegesen tornázott s pártház ablakában Medgyessy Péter (később miniszterelnök, amőba, lakkbenzin ), mi vidáman hazamentünk.

Lamperth belügyminiszter
Az azóta eltelt hónapokban ritkásan feltörő közéleti rohamainkat bármikor le tudtuk vezetni 1 gyors állat-drog menettel, ám a múlt héten 1 szabad demokrata miniszter végre színt vitt a közéletbe. A közismerten csavaros észjárású és az önostorozásra mindig is hajlamos SZDSZ-esek dupla, sőt talán tripla fenekű trükkel akarták megmutatni, hogy

1.) mekkora veszteség érné a magyar demokráciát, ha a fenyegető kétpártrendszer kiradírozná a parlamentből a liberális frakciót.
2.) A dolog morálisan mennyire elkerülhetetlen

A performance-ot, amely az autópályák továbbépítése körül zajlott, Csillag István (gazdasági és közlekedési miniszter, maki, jugó konyak ) vezette elő.

Mert mi is történne Magyarországgal, ha az SZDSZ kiesne a parlamentből? Ezt tudjuk, hiszen maguk a szabad demokraták mondták:

ˇ a verseny helyett a nyers hatalmi érdek döntene
ˇ a közpénzeket nem nyílt pályázatokon osztanák szét
ˇ a tehetség helyett a haverság lenne a kulcs a magas pozíciókhoz
ˇ ezek ketten mindent lenyúlnának
ˇ Bródy János nyilvánosan leöntené magát Koncz Zsuzsa kölnijével és minden eddiginél demokratikusabb hangokat hallatva máglyaként elégetné magát.

A Titkos Baloldali Fegyver
Bár egyes elemzők szerint az utóbbi opció több fanatikus törzsszurkolót is jobboldali voks leadására buzdított, végül mégis meglett az 5 százalék.

Dr Csillag most megmutatta, hogyan építene autópályát 1 kiegyensúlyozós-korrupt fideszes vagy 1 etatista-korporativista szocialista. Első komolyabb döntésével elrendelte ugye, hogy az autópályák továbbépítőit ne nyílt közbeszerzési eljárással, hanem meghívásos alapon válasszák ki. Merthogy az előbbi lehetőség ugyan tényleg demokratikusabb, ám túl lassú. (Dr Csillag szellemi előképe a "Legközelebb én is demokrata leszek mert az jó csak nem praktikus" mozgalomban a kormány másik közírója, Görgey Gábor (kultuszminiszter, leguán, bőrsajt ), a Politikailag Független Művész, Aki a Választások Előtt az Állólámpánál Is Több Időt Töltött Bent Kuncze Gábor Szobájában.)

Csillag István, a morális lovag
Az Index Morál és Etika rovata ünnepli tehát Csillag doktort, aki öngyilkos őszinteséggel mutatott rá, hogy hová jut egy párt, amelynek vezetői többé-kevésbé szabadverseny-pártiak és liberálisak, ha tettei éppen ellentétesek saját elveivel. A bravúros gazdasági miniszternek azt is sikerült elérnie, hogy ne más, mint éppen egy szocialista káder - konkrétan Keller László, a párt jubileumi, 250-dik államtitkára - koppinthasson a csintalan szabad demokraták orrára és oktathassa ki őket a morális kormányzás alapelveiből. Reméljük Dr Csillag megőrzi humorérzékét, amelyet 1 múlt heti HVG-interjúban is villogtatott - HVG: Nemrég azért már páros lábbal rúgta ki a Fidesz-kormányzás alatt főnöki székbe ültetett MÁV-vezért. Milyen érzés ily módon gyakorolni a munkáltatói jogokat? Dr Csillag: Ugyanolyan, mint 1983 és 1985 között, amikor például az összes magyar állami vállalat vezetőjének a kinevezésére tehettem javaslatot. Olyan, mintha KISZ-eznék... - és még sok vidám hetet szerez nekünk.
h i r d e t é s

Bookline

 • Twilight - Alkonyat
  Meyer, Stephenie: Twilight - AlkonyatÁr: 2999 Ft Internetes kedvezmény: 15% Internetes ár: 2550 Ft
 • Az út
  McCarthy, Cormac: Az útÁr: 2990 Ft Internetes kedvezmény: 15% Internetes ár: 2542 Ft
 • Az elveszett jelkép
  Brown, Dan: Az elveszett jelképÁr: 3990 Ft Internetes kedvezmény: 5% Internetes ár: 3791 Ft
 • Budapest Bár Vol.1
  Budapest Bár: Budapest Bár Vol.1Ár: 3790 Ft Internetes kedvezmény: 5% Internetes ár: 3601 Ft
 

OnGo beszámolók

 

Honfoglaló