Ûrkutatás

Bill Gates is megy az űrbe

| 2007. 04. 11., 14:32 | Frissítve: 2007. április 11., szerda 14:43

Egy szerda reggeli videokonferencián bombaként robbant a hír: Bill Gates is az űrbe vágyik. Simonyi viszont már ott van, és jól érzi magát.

h i r d e t é s

Charles Simonyi nagyon örül annak, hogy a magyarok világszerte büszkék az űrutazására, mondta az ötödik űrturista a Nemzetközi Űrállomáson.

Boldog

"A magyaroknak azt üzenem, hogy ha magyar teljesítményekről hallok, mindig büszkeséget érzek. És ezért én is örülök annak, hogy a magyarok, nemcsak Magyarországon, hanem világszerte, büszkék erre az útra" - mondta Simonyi a szerda reggeli sajtóértekezleten. Az űrhajós videokapcsolaton keresztül üzent a Moszkva melletti repülésirányító központban összegyűlt, zömmel orosz újságíróknak.

Az MTI-nek arra a kérdésére, miért fordult fejjel lefelé az ISS-sel való összekapcsolódás utáni hétfő éjjeli első videoösszeköttetés alkalmával az 58 éves, magyar származású amerikai űrturista így válaszolt: "Természetesen az volt a szándékom, hogy bemutassam, nem közönséges helyen vagyunk, hanem olyan helyen, ahol mások az állapotok, így nincs fönt és lent. Azt akartam bemutatni, hogy az, hogy mindenki olyan egyenesen áll, nem volt teljesen igaz."

Jön Bill is

Egy orosz riporter kérdésére Fjodor Jurcsihin orosz kozmonauta tréfásan megjegyezte, hogy Simonyi először az üzletre összpontosított, presztízsre és pénzre tett szert a Mirosoft szoftvercég második embereként, és azután eljutott a világűrbe. A kozmonauták előbb a világűrt hódítják meg, és utána gondolnak a folytatásra - tette hozzá Jurcsihin, aki megszellőztette azt is, hogy Bill Gates, a Microsoft szoftvercég alapítója is szeretne űrrepülést tenni.

"Charles azt mondta nekünk, hogy Bill Gates ugyancsak készül a világűrbe. Tehát valamelyikünk a jövőben magával Bill Gatesszel fog repülni. Számomra ez a legváratlanabb ezen az űrrepülésen" - vallotta meg Jurcsihin.

h i r d e t é s

Legolvasottabb az Indexen

Bookline

 • Az elveszett jelkép
  Brown, Dan: Az elveszett jelképÁr: 3990 Ft Internetes kedvezmény: 5% Internetes ár: 3791 Ft
 • Az út
  McCarthy, Cormac: Az útÁr: 2990 Ft Internetes kedvezmény: 15% Internetes ár: 2542 Ft
 • Eclipse - Napfogyatkozás
  Meyer, Stephenie: Eclipse - NapfogyatkozásÁr: 4999 Ft Internetes kedvezmény: 15% Internetes ár: 4250 Ft
 • Budapest Bár Vol.1
  Budapest Bár: Budapest Bár Vol.1Ár: 3790 Ft Internetes kedvezmény: 5% Internetes ár: 3601 Ft
 

C-travel ajánlatok

 • Mesés Dubai
  Mesés Dubai Ahol minden luxus megvalósul - építészeti remekek, szórakozási lehetőségek és pihenés - 179.900 Ft / fő / 7 éjtől
 • Utazás paradicsomi tájakra
  Utazás paradicsomi tájakra Egzotikus ajánlatok azoknak, akik télen is a napsütéses, különleges helyeket kedvelik - 119.900 Ft / fő / 7 éjtől
 • Disznótoros mulatozás
  Disznótoros mulatozás 3 nap igazi falusi környezetben, disznótorossal, hurkatöltő versennyel - 26.800 Ft / fő / 2 éjtől
 

Honfoglaló