Tudomány

Pánikot okozott Indiában az LHC beindítása

| 2008. 09. 10., 20:56 | Frissítve: 2008. szeptember 11., csütörtök 10:28

Az indiai média is felhívta a figyelmet a részecskegyorsító beindítására, de nem mindenkit sikerült meggyőzni arról, hogy a kísérletek veszélytelenek.

h i r d e t é s

Egy tizenhat éves indiai lányt annyira felkavartak az európai ősrobbanás-kísérletről hírt adó tudósítások, amelyek persze a világvége lehetőségét is megpendítették, hogy öngyilkosságot követett el. A Madhja Prades államban élő lány szerdán ivott rovarirtót, ugyanaznap, mikor Svájc és Franciaország határán beindították Large Hadron Collider részecskegyorsítót, amely a hozzá fűzött remények szerint kicsiben fogja rekonstruálni az univerzumot létrehozó ősrobbanást.

A kétségbeesett lány apja szerint gyermekét szörnyen felkavarták az európai kísérletről szóló tudósítások, és a család hasztalan próbálta másra terelni a lány figyelmét, aki egyre csak a szeptember 10-én bekövetkező Armageddonról faggatta rokonait.

Az utóbbi napokban az indiai média kiemelt figyelmet fordított az emberiség történetének legnagyobb kísérleteként számon tartott részecskegyorsításnak, amely nukleáris kutatással foglalkozó tudósok és szakértők egybehangzó véleménye szerint veszélytelen. Hiába nevezték európai kutatók egyszerűen képtelenségnek azt, hogy a nagy lélegzetvételű kísérlet a világ megsemmisítésével fenyegetne, a mélyen vallásos és babonás indiaiak túlnyomó többségét nem sikerült megnyugtatniuk.

A kísérlettel kapcsolatos, média sugallta félelmek rendkívül gyorsan elterjedtek az ázsiai országban, ezreket bírva rá arra, hogy akár imádkozással, akár böjtöléssel próbálják megállítani a vészesen közeledő világvégét. Egy kelet-indiai templom munkatársa elmondta, hogy az utóbbi napokban megszázszorozódott a templomba látogató hívők száma.

h i r d e t é s

Legolvasottabb az Indexen

Bookline

 • Eclipse - Napfogyatkozás
  Meyer, Stephenie: Eclipse - NapfogyatkozásÁr: 4999 Ft Internetes kedvezmény: 15% Internetes ár: 4250 Ft
 • Az út
  McCarthy, Cormac: Az útÁr: 2990 Ft Internetes kedvezmény: 15% Internetes ár: 2542 Ft
 • Twilight - Alkonyat
  Meyer, Stephenie: Twilight - AlkonyatÁr: 2999 Ft Internetes kedvezmény: 15% Internetes ár: 2550 Ft
 • Zene Ovi
  Válogatás: Zene OviÁr: 3790 Ft Internetes kedvezmény: 5% Internetes ár: 3601 Ft
 

C-travel ajánlatok

 • Mesés Dubai
  Mesés Dubai Ahol minden luxus megvalósul - építészeti remekek, szórakozási lehetőségek és pihenés - 179.900 Ft / fő / 7 éjtől
 • Utazás paradicsomi tájakra
  Utazás paradicsomi tájakra Egzotikus ajánlatok azoknak, akik télen is a napsütéses, különleges helyeket kedvelik - 119.900 Ft / fő / 7 éjtől
 • Disznótoros mulatozás
  Disznótoros mulatozás 3 nap igazi falusi környezetben, disznótorossal, hurkatöltő versennyel - 26.800 Ft / fő / 2 éjtől
 

Honfoglaló