A jobboldal vezet Izraelben

MTI
| 2009. február 6., péntek 08:57

Négy nappal az izraeli parlamenti választások előtt őrzi előnyét a jobboldali ellenzék a pénteken közzétett közvélemény-kutatások szerint. A február 10-i voksolás esélyese a Benjámin Netanjahu vezette Likud, amely 25-27 mandátumra számíthat a 120 fős kneszetben, a jelenlegi 12-vel szemben. A legnagyobb kormánypárt, a Kadima, amelynek élén Cipi Livni külügyminiszter áll, várhatóan visszaesik 22-23 mandátumra a mostani 29-ről.

Ugyancsak izmosodhat a szélsőjobboldali, világi Iszrael Beitenu, Avigdor Liberman pártja, amely a jelenlegi 11 helyett most 18-19 képviselőt küldhet a törvényhozásba, s ezzel megelőzheti az Ehud Barak védelmi miniszter vezette Munkapártot, amelynek az előrejelzések 14-17 mandátumot jósolnak a jelenlegi 19 helyett. Ez lenne a Munkapárt történetének leggyengébb eredménye.

Netanjahu mindazonáltal már jelezte, hogy egy nemzeti egységkormányt kíván alakítani, amelybe bekerülne a Kadima és a Munkapárt is. Így az új kormányfő el tudná kerülni, hogy ki legyen szolgáltatva a szélsőjobboldali erőknek.

C-travel ajánlatok

  • Mesés Dubai
    Mesés Dubai Ahol minden luxus megvalósul - építészeti remekek, szórakozási lehetőségek és pihenés - 179.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Utazás paradicsomi tájakra
    Utazás paradicsomi tájakra Egzotikus ajánlatok azoknak, akik télen is a napsütéses, különleges helyeket kedvelik - 119.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Disznótoros mulatozás
    Disznótoros mulatozás 3 nap igazi falusi környezetben, disznótorossal, hurkatöltő versennyel - 26.800 Ft / fő / 2 éjtől
 

Honfoglaló