Koszovói szerbek határátkelőket zártak le

MTI
| 2009. február 5., csütörtök 13:06

Két Koszovó és Szerbia közti határátkelőt zártak le koszovói szerbek, tiltakozásul az EU irányítása alatt álló rendőri és igazságügyi erő, az EULEX helyi szerepvállalása ellen.

Az egyórás megmozdulás Koszovó két igen forgalmas - a szerbiai Raska és Novi Pazar felőli - átkelőjén megbénította a forgalmat.

A szerbek azt kifogásolják, hogy az EULEX a múlt héten megkezdte az áruforgalom ellenőrzését. A megmozdulás résztvevői lezártak két - a Kosovska Mitrovica melletti Zvecanból és az északnyugat-koszovói Zubin Potokból kivezető - utat is.

Ez csak a kezdet - mondta Slavisa Ristic, a Zubin Potok-i szerb önkormányzat elnöke egy szerb hírügynökségnek. Mint mondta, a helyiek készek rá, hogy "minden demokratikus eszközt igénybe véve küzdjenek a nemzetközi meghatalmazottak és az albán szélsőségesek önkénye ellen".

C-travel ajánlatok

  • Mesés Dubai
    Mesés Dubai Ahol minden luxus megvalósul - építészeti remekek, szórakozási lehetőségek és pihenés - 179.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Utazás paradicsomi tájakra
    Utazás paradicsomi tájakra Egzotikus ajánlatok azoknak, akik télen is a napsütéses, különleges helyeket kedvelik - 119.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Disznótoros mulatozás
    Disznótoros mulatozás 3 nap igazi falusi környezetben, disznótorossal, hurkatöltő versennyel - 26.800 Ft / fő / 2 éjtől
 

Honfoglaló