Kisebb pokolgép robbant Athén központjában

MTI
| 2009. február 5., csütörtök 08:03

Házi készítésű pokolgép robbant hajnalban Athén központjában a görög belügyminiszter-helyettes irodája előtt, kisebb anyagi károkat okozva.

A szerkezetet, amely kis gázpatronokból állt, egy negyedik emeleti lakás előtt helyezték el. Hrisztosz Markojannisz ezt a lakást használta irodaként, még mielőtt egy hónappal ezelőtt a legutóbbi kormányalakítás során megkapta a belügyminiszter-helyettesi, egyben a tárca szóvivőjének tisztségét.

A görög belügyminisztérium az elmúlt hónapokban éles támadások kereszttüzében állt, különösen miután decemberben egy rendőri fegyverből kilőtt golyó egy tizenéves halálát okozta Athénban.

A hasonló horderejű, eddig csak anyagi károkat okozó merényleteket a görög hatóságok anarchistáknak, illetve szélsőbaloldali elemeknek tulajdonítják.

C-travel ajánlatok

  • Mesés Dubai
    Mesés Dubai Ahol minden luxus megvalósul - építészeti remekek, szórakozási lehetőségek és pihenés - 179.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Utazás paradicsomi tájakra
    Utazás paradicsomi tájakra Egzotikus ajánlatok azoknak, akik télen is a napsütéses, különleges helyeket kedvelik - 119.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Disznótoros mulatozás
    Disznótoros mulatozás 3 nap igazi falusi környezetben, disznótorossal, hurkatöltő versennyel - 26.800 Ft / fő / 2 éjtől
 

Honfoglaló