Bulvár

Kiraboltak egy takarékszövetkezetet Szegeden

| 2009. 02. 06., 13:15 | Frissítve: 2009. február 6., péntek 15:19

Szeged Tarján nevű városrészében történt az idei év tizennegyedik bankrablása. Egy 165-170 centiméter magas, zömök rablót keres a rendőrség.

Fegyveres férfi rabolt ki pénteken délben egy takarékszövetkezetet Szegeden, a Tarjánvárosi városrészben. Az ismeretlen támadó pisztollyal rontott a pénzintézetbe és az alkalmazottat a pénz átadására kényszerítette.

Egyelőre nem lehet tudni, menyi pénzt vitt magával, mondta Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A rendőrök egy 25-30 éves, 165-170 centiméter magas, zömök testalkatú férfit keresnek, aki szürke kabátot és sötét, kötött sapkát viselt.

A fiókban ügyfelek is voltak, ők értesítették a rendőrséget. Néhányan a férfi után eredtek, aki azonban eltűnt a panelépületek között. A takarékszövetkezetben nem volt biztonsági őr, és felvétel sem készült.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője félmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki annak, aki használható információt ad a rablóról.

Az idén ez már a 14. pénzintézet volt, amit megtámadtak, míg tavaly egész évben összesen 22 rablás történt. Igaz, a korábbi évekkel összehasonlítva 2008 kivételesen nyugodt volt: 2004-ben például 83 ilyen bűncselekmény történt. (2005-ben 47, 2006-ban 39, 2007-ben 53 pénzintézetet raboltak ki országszerte.)

Csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság vezetőjének kezdeményezésére bankbiztonsági konferenciát tartottak. Egyebek között arról állapodtak meg, hogy létrehoznak egy új adatbázist, úgynevezett átjelzőrendszert. Ez lényegében a bankok és pénzintézetek alaprajzainak és a környékük térképének adatbázisa. Ezeket riasztáskor a rendőrség lekérheti, és gyorsan fel tud készülni, sikeresebben tud reagálni egy esetleges bankrablásra. A rendszer próbaüzema várhatóan 3-6 hónapig tart.

Arról is szó volt, hogy több kamerára lenne szükség, például az odavezető utakon, de ezt az adatvédelmi ombudsman nem tartja jó ötletnek.

h i r d e t é s

Legolvasottabb az Indexen

Bookline

 

C-travel ajánlatok

  • Mesés Dubai
    Mesés Dubai Ahol minden luxus megvalósul - építészeti remekek, szórakozási lehetőségek és pihenés - 179.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Utazás paradicsomi tájakra
    Utazás paradicsomi tájakra Egzotikus ajánlatok azoknak, akik télen is a napsütéses, különleges helyeket kedvelik - 119.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Disznótoros mulatozás
    Disznótoros mulatozás 3 nap igazi falusi környezetben, disznótorossal, hurkatöltő versennyel - 26.800 Ft / fő / 2 éjtől
 

Honfoglaló