Bulvár

Jozef Rohác már kiadható

| 2009. 02. 06., 14:27 | Frissítve: 2009. február 6., péntek 22:08

Lezárultak a bírósági eljárások Jozef Rohác ellen, így az Aranykéz utcai robbantással is gyanúsított szlovák férfi kiadható Magyarországnak. Rohác tavaly bukott le Prágában, amikor ittasan hajtott be egy egyirányú utcába a rossz irányból.

h i r d e t é s

Már kiadható Magyarországnak a Prágában letartóztatott szlovák Jozef Rohác , akit többrendbeli gyilkossággal vádolnak, és kapcsolatba hozható a budapesti Aranykéz utcai robbantásokkal. Pénteken ugyanis hatályba lépett a prágai belvárosi bíróság döntése az ellene folyó eljárásokban. A prágai bírósági döntést azonnal továbbítják az Interpolnak, s azután már csak a testület csehországi és magyarországi részlegének megállapodásától függ, mikor adják át Rohácot a magyar hatóságoknak.

A prágai belvárosi bíróság döntése alapján Jozef Rohácot három évre kitiltották a Cseh Köztársaság területéről, három évre eltiltották motoros járművek vezetésétől és elkobozták a nála talált hamis iratokat. A döntést sem az államügyész, sem Rohác nem fellebbezte meg.

"A Rohác ellen folytatott csehországi büntetőeljárások ezzel befejeződtek, így most már semmi akadálya annak, hogy kiadjuk Magyarországnak" - jelentette ki Petr Kulawiak, a prágai városi bíróság szóvivője. A prágai városi bíróság december elején döntött úgy, hogy Jozef Rohác kiadható Magyarországnak. Rohác akkor a helyszínen, tehát azonnal a bírósági döntés ismertetése után, panaszt nyújtott be a kiadatási döntés ellen, így az ügyben a felsőbb taláros testületnek kellett volna döntenie. Kulawiak szerint azonban ezt a fellebbezést Rohác később visszavonta.

A budapesti Aranykéz utcai robbantással, továbbá a Fidesz székházánál, a Szájer József, illetve Torgyán József lakásánál a kilencvenes évek végén elkövetett robbantásokkal gyanúsítható, s közel egy évtizede bujkáló Rohác tavaly október 27-én egy közúti ellenőrzés során bukott le Prágában. Elfogása óta a prágai Pankrác börtönben őrzik.

h i r d e t é s

Legolvasottabb az Indexen

Bookline

 

C-travel ajánlatok

  • Mesés Dubai
    Mesés Dubai Ahol minden luxus megvalósul - építészeti remekek, szórakozási lehetőségek és pihenés - 179.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Utazás paradicsomi tájakra
    Utazás paradicsomi tájakra Egzotikus ajánlatok azoknak, akik télen is a napsütéses, különleges helyeket kedvelik - 119.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Disznótoros mulatozás
    Disznótoros mulatozás 3 nap igazi falusi környezetben, disznótorossal, hurkatöltő versennyel - 26.800 Ft / fő / 2 éjtől
 

Honfoglaló