Bulvár

Tizenhárom és fél évre enyhítették egy gyilkos életfogytiglanját

| 2009. február 6., péntek 13:26

Egy vasrúddal agyonverte társát egy komlói vállalkozó, akit emiatt a Baranya Megyei Bíróság életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt. (Megjegyzendő: gyilkosságot csak közvetett bizonyítékokkal sikerült a 33 éves Horváth Róbertre bizonyítani.) Az ügyet újratárgyaló Pécsi Ítélőtábla most 13 évre enyhítette a büntetést, mondván: nem bizonyítható, hogy a gyilkos különös kegyetlenséggel követte el tettét.Mert nem sikerült bizonyítani, hogy különös kegyetlenséggel végzett üzlettársával.

h i r d e t é s

Tizenhárom és fél év fegyházbüntetésre enyhítette a Pécsi Ítélőtábla pénteken hozott jogerős határozatában annak a komlói vállalkozónak a büntetését, akit első fokon még életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtottak, amiért nyolc évvel ezelőtt megölte üzlettársát.

A táblabíróság ugyan a 33 éves Horváth Róbertet szintén előre kitervelten elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek, ám az ügyben korábban eljáró Baranya Megyei Bírósággal ellentétben nem találta bizonyíthatónak, hogy tettét különös kegyetlenséggel követte volna el. A bíró megjegyezte: a bűncselekmény motívumát nem sikerült feltárni, ennek hiánya ugyanakkor nem feltétele a büntetőjogi felelősség megállapításának.

A gyilkos Komlón közös asztalosipari vállalkozást működtetett barátjával, akivel a cég minden bevételét szenvedélyükre, az autóversenyzésre költötték. Emiatt 2001-re milliós adósságokat halmoztak fel. Az üzlettársak viszonya fokozatosan megromlott, egyre gyakoribbak voltak közöttük a viták, Horváth Róbert pedig elhatározta: megöli társát.

Ekkor alkalmazottaikat 2001. szeptember 28-án vidéki munkára küldte, üzlettársát pedig megkérte, menjen el vállalkozásuk telephelyére, és hozzon el néhány autóversenyzéssel kapcsolatos iratot. A vádlott ott várt rá a férfira, és egy fémrúddal agyonverte, a gyilkos szerszámot feltehetően a közeli erdőben rejtette el, de azt a nyomozók nem találták meg.

A Pécsi Ítélőtábla pénteken hozott jogerős ítéletét döntően a vádlott és élettársa beszélgetéseinek hangfelvételeire alapozva hozta meg. Azokon Horváth Róbert és párja kész tényként kezeli, hogy az áldozatot a férfi ölte meg, fel sem merült közöttük, hogy valaki más tehette. A nő egyszer azt is mondta élettársának: "mindenki előtt tiszta volt, hogy te voltál, csak nem tudták rád bizonyítani".

Ezenkívül a bíró szerint a vádlott ellen szóltak az ügyben tett, az alibijét igazolni próbáló hamis tanúvallomásai, valamint az illetékes mobilszolgáltató cellainformációi, miszerint a férfi a gyilkosság elkövetésekor a tett színhelyén volt.

h i r d e t é s

Legolvasottabb az Indexen

Bookline

 

C-travel ajánlatok

  • Mesés Dubai
    Mesés Dubai Ahol minden luxus megvalósul - építészeti remekek, szórakozási lehetőségek és pihenés - 179.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Utazás paradicsomi tájakra
    Utazás paradicsomi tájakra Egzotikus ajánlatok azoknak, akik télen is a napsütéses, különleges helyeket kedvelik - 119.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Disznótoros mulatozás
    Disznótoros mulatozás 3 nap igazi falusi környezetben, disznótorossal, hurkatöltő versennyel - 26.800 Ft / fő / 2 éjtől
 

Honfoglaló