Bulvár

Tizenhárom és fél évre enyhítették egy gyilkos életfogytiglanját

| 2009. február 6., péntek 13:26

Egy vasrúddal agyonverte társát egy komlói vállalkozó, akit emiatt a Baranya Megyei Bíróság életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt. (Megjegyzendő: gyilkosságot csak közvetett bizonyítékokkal sikerült a 33 éves Horváth Róbertre bizonyítani.) Az ügyet újratárgyaló Pécsi Ítélőtábla most 13 évre enyhítette a büntetést, mondván: nem bizonyítható, hogy a gyilkos különös kegyetlenséggel követte el tettét.Mert nem sikerült bizonyítani, hogy különös kegyetlenséggel végzett üzlettársával.

h i r d e t é s

Tizenhárom és fél év fegyházbüntetésre enyhítette a Pécsi Ítélőtábla pénteken hozott jogerős határozatában annak a komlói vállalkozónak a büntetését, akit első fokon még életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtottak, amiért nyolc évvel ezelőtt megölte üzlettársát.

A táblabíróság ugyan a 33 éves Horváth Róbertet szintén előre kitervelten elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek, ám az ügyben korábban eljáró Baranya Megyei Bírósággal ellentétben nem találta bizonyíthatónak, hogy tettét különös kegyetlenséggel követte volna el. A bíró megjegyezte: a bűncselekmény motívumát nem sikerült feltárni, ennek hiánya ugyanakkor nem feltétele a büntetőjogi felelősség megállapításának.

A gyilkos Komlón közös asztalosipari vállalkozást működtetett barátjával, akivel a cég minden bevételét szenvedélyükre, az autóversenyzésre költötték. Emiatt 2001-re milliós adósságokat halmoztak fel. Az üzlettársak viszonya fokozatosan megromlott, egyre gyakoribbak voltak közöttük a viták, Horváth Róbert pedig elhatározta: megöli társát.

Ekkor alkalmazottaikat 2001. szeptember 28-án vidéki munkára küldte, üzlettársát pedig megkérte, menjen el vállalkozásuk telephelyére, és hozzon el néhány autóversenyzéssel kapcsolatos iratot. A vádlott ott várt rá a férfira, és egy fémrúddal agyonverte, a gyilkos szerszámot feltehetően a közeli erdőben rejtette el, de azt a nyomozók nem találták meg.

A Pécsi Ítélőtábla pénteken hozott jogerős ítéletét döntően a vádlott és élettársa beszélgetéseinek hangfelvételeire alapozva hozta meg. Azokon Horváth Róbert és párja kész tényként kezeli, hogy az áldozatot a férfi ölte meg, fel sem merült közöttük, hogy valaki más tehette. A nő egyszer azt is mondta élettársának: "mindenki előtt tiszta volt, hogy te voltál, csak nem tudták rád bizonyítani".

Ezenkívül a bíró szerint a vádlott ellen szóltak az ügyben tett, az alibijét igazolni próbáló hamis tanúvallomásai, valamint az illetékes mobilszolgáltató cellainformációi, miszerint a férfi a gyilkosság elkövetésekor a tett színhelyén volt.

h i r d e t é s

Legolvasottabb az Indexen

Bookline

 • Az elveszett jelkép
  Brown, Dan: Az elveszett jelképÁr: 3990 Ft Internetes kedvezmény: 5% Internetes ár: 3791 Ft
 • Az út
  McCarthy, Cormac: Az útÁr: 2990 Ft Internetes kedvezmény: 15% Internetes ár: 2542 Ft
 • Eclipse - Napfogyatkozás
  Meyer, Stephenie: Eclipse - NapfogyatkozásÁr: 4999 Ft Internetes kedvezmény: 15% Internetes ár: 4250 Ft
 • Csiribiri - DVD
  Halász Judit: Csiribiri - DVDÁr: 3790 Ft Internetes kedvezmény: 5% Internetes ár: 3601 Ft
 

C-travel ajánlatok

 • Mesés Dubai
  Mesés Dubai Ahol minden luxus megvalósul - építészeti remekek, szórakozási lehetőségek és pihenés - 179.900 Ft / fő / 7 éjtől
 • Utazás paradicsomi tájakra
  Utazás paradicsomi tájakra Egzotikus ajánlatok azoknak, akik télen is a napsütéses, különleges helyeket kedvelik - 119.900 Ft / fő / 7 éjtől
 • Disznótoros mulatozás
  Disznótoros mulatozás 3 nap igazi falusi környezetben, disznótorossal, hurkatöltő versennyel - 26.800 Ft / fő / 2 éjtől
 

Honfoglaló