Bulvár

84 csecsemő halt bele a fájdalomcsillapításba Nigériában

| 2009. február 6., péntek 18:38

A gyerekek fogzási fájdalmakra az autók fékolajában használt sűritővel szennyezett szert kaptak.

h i r d e t é s

Nyolcvannégy gyerek halt meg Nigériában egy fogzási fájdalmakat csökkentő szertől, amelyben olyan sűrítő folyadék volt, mint a járművek fékolajában. A nigériai egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint 111 gyerek betegedett meg a mérgező összetételű szertől azóta, hogy tavaly novemberben a gyógyszertárakba került.

Egészségügyi tisztviselők adatai szerint december elején már harmincnégy gyermek meghalt, miközben a boltok folyamatosan visszaküldték a forgalmazónak a fogzási fájdalmakra kifejlesztett gyógyszert.

Több gyógyszerben dietilénglikolt találtak, amit általában a járműveknél a fagyállóban és a fékfolyadékban használnak. Ennek fogyasztása veseelégtelenséget, májkárosodást okoz, nagy mennyiségben pedig halálos is lehet.

h i r d e t é s

Legolvasottabb az Indexen

Bookline

 

C-travel ajánlatok

  • Mesés Dubai
    Mesés Dubai Ahol minden luxus megvalósul - építészeti remekek, szórakozási lehetőségek és pihenés - 179.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Utazás paradicsomi tájakra
    Utazás paradicsomi tájakra Egzotikus ajánlatok azoknak, akik télen is a napsütéses, különleges helyeket kedvelik - 119.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Disznótoros mulatozás
    Disznótoros mulatozás 3 nap igazi falusi környezetben, disznótorossal, hurkatöltő versennyel - 26.800 Ft / fő / 2 éjtől
 

Honfoglaló