Bulvár

Harmincöt fatolvaj kergette a mezítláb menekülő csőszt

| 2009. 02. 06., 08:45 | Frissítve: 2009. február 6., péntek 10:18

Miután egy szolnoki akácerdőt gondozó idős férfi megzavart négy fiatal fatolvajt, azok harmincadmagukkal tértek vissza, és kövekkel, tégladarabokkal kezdték dobálni a bácsit. Ő menekültében a támadók feje fölé lőtt, de ez nem használt. Tovább kergették az akácerdőben, ahol már a papucsát is elhagyta. Amikor beszorították, a férfi fenékbe lőtte az egyik, tinédzser korú támadóját.

h i r d e t é s

Vasárnap délelőtt „csatazajtól” volt hangos Szolnok külvárosának egyik utcája, írja a szoljon.hu. Az egész úgy kezdődött, hogy egy idős férfi ugyanis az általa gondozott akácerdőben fát vágó négy fiatalt zavart meg. „Február 1-jén fél 12 körül a házam udvarára kilépve hallottam, hogy az általam gondozott akácerdő fáit baltával, fűrésszel vágják. Négy fiatal suhancot találtam ott, akiket el is zavartam. Ezután a hátsókert kapukulcsáért mentem és önvédelem gyanánt egy légpuskát és három gömbölyű sörétet is magammal vittem”, emlékezett vissza a férfi.

A bácsi ugyan elijesztette a négy fiatalt, de azok nem menetek messze. „Megnéztem mekkora pusztítást okoztak a fiatalok és hogy hol tudtak a közeli vízfolyáson átjönni. Pár perc múlva láttam, hogy a közeli házakból mintegy harmincan, harmincöten (férfiak, nők, gyerekek vegyesen) özönlenek felém téglákkal, kövekkel felfegyverkezve”, mesélte a bácsi.

Akit a szoljon.hu szerint 5-6 méterről dobáltak , hogy alig győzte a fejét kapkodni. Közben az idős férfi a gallyak között hátrált, még a papucsát is elhagyta, így mezítláb menekült hazafelé. „A puskát rájuk tartottam, egy lövést a fejük fölé eresztettem”, magyarázta a férfi. A bozótosban néhányan utolérték, beszorították egy gallyaktól járhatatlan helyre, s azt kiabálták: „öljük meg”.

Az idős férfi elmondta, háromszor is eltalálták, a bokáján és kézfején ennek látható nyoma is van. Állítása szerint az egyik dobáló fiatalkorú lehajolt egy újabb kőért, akkor ő, a dobáló lábára célozva elsütötte légpuskáját, és valahogy fenékbe lőtte a fiút. Közben a rendőrök is kiérkeztek. Az ügy részleteivel kapcsolatban a rendőrség nem nyilatkozott, Szabó Zoltán őrnagy, a Szolnoki Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője csak arról beszélt, mit tehet valaki, ha saját portáján tolvajba botlik.

A jogszabályok szerint jogos védelmi helyzetben először is a rendőrséget kell értesíteni. A tetten ért elkövetőt a tetten érő személy is visszatarthatja és alapesetben, ha ez a személy nem áll ellen. Ha az elkövető a tetten érő személlyel szemben bármiféle erőszakot alkalmaz, akkor a jogos önvédelemnek azzal párhuzamosan kell megvalósulnia, mégpedig úgy, hogy a védekezés arányos legyen a várható sérüléssel. Hogy a fenéklövés arányosnak számít-e, azt majd a bíróság eldönti, a rendőrség egyelőre súlyos testi sértés kísérlete miatt indít eljárást a férfi ellen.

h i r d e t é s

Legolvasottabb az Indexen

Bookline

 • Az út
  McCarthy, Cormac: Az útÁr: 2990 Ft Internetes kedvezmény: 15% Internetes ár: 2542 Ft
 • Paleolit táplálkozás
  Szendi Gábor: Paleolit táplálkozásÁr: 3490 Ft Internetes kedvezmény: 15% Internetes ár: 2967 Ft
 • Egek ura
  Kirn, Walter: Egek uraÁr: 2980 Ft Internetes kedvezmény: 15% Internetes ár: 2533 Ft
 • Csiribiri - DVD
  Halász Judit: Csiribiri - DVDÁr: 3790 Ft Internetes kedvezmény: 5% Internetes ár: 3601 Ft
 

C-travel ajánlatok

 • Mesés Dubai
  Mesés Dubai Ahol minden luxus megvalósul - építészeti remekek, szórakozási lehetőségek és pihenés - 179.900 Ft / fő / 7 éjtől
 • Utazás paradicsomi tájakra
  Utazás paradicsomi tájakra Egzotikus ajánlatok azoknak, akik télen is a napsütéses, különleges helyeket kedvelik - 119.900 Ft / fő / 7 éjtől
 • Disznótoros mulatozás
  Disznótoros mulatozás 3 nap igazi falusi környezetben, disznótorossal, hurkatöltő versennyel - 26.800 Ft / fő / 2 éjtől
 

Honfoglaló