Kommunikációs tréningre küldik a rendőrkapitányokat

Független Hírügynökség
| 2009. február 3., kedd 08:51

Kommunikációs tréningre kívánja küldeni Bencze József országos rendőrfőkapitány a megyei főkapitányságok vezetőit, illetve a városi-kerületi kapitányokat is. Jelenleg azon dolgoznak, hogy az ORFK a válság miatti nehezebb gazdasági helyzetben hogyan tud forrást találni erre, tudta meg a Népszava.

A napilap keddi száma szerint korábban is rendszeresen tartottak ilyen tréningeket az ORFK vezetői, illetve a sajtóreferensek számára. A megyékben azonban központilag nem rendeltek el ilyen képzést, most felmérik, hol van szükség viszonylag gyorsan a beindítására. A Népszava úgy tudja, hogy ezeken a tréningeken szituációs gyakorlatokon sajátítják el azokat a kérdezési módszereket, amelyeket az újságírók, riporterek alkalmaznak.

Egy ilyen tréningen már részt vett rendőrtiszt a napilapnak úgy fogalmazott: elképzelhető, hogy Pásztor Albert, Miskolc rendőrkapitánya nem kerül hasonló helyzetbe, ha korábban felkészítik a gyakran tudatosan provokatív és beugrató jellegű kérdezéstechnikára.

C-travel ajánlatok

  • Mesés Dubai
    Mesés Dubai Ahol minden luxus megvalósul - építészeti remekek, szórakozási lehetőségek és pihenés - 179.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Utazás paradicsomi tájakra
    Utazás paradicsomi tájakra Egzotikus ajánlatok azoknak, akik télen is a napsütéses, különleges helyeket kedvelik - 119.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Disznótoros mulatozás
    Disznótoros mulatozás 3 nap igazi falusi környezetben, disznótorossal, hurkatöltő versennyel - 26.800 Ft / fő / 2 éjtől
 

Honfoglaló