Megalakul a válságközpont

MTI
| 2009. február 1., vasárnap 20:50

Első ülését a hét elején tartja a Kormányzati Válságmegelőző és Válságkezelő Központ (KVVK). A testületet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vezeti majd, tagjai az érintett miniszterek: Kiss Péter kancelláriaminiszter, Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter és Veres János pénzügyminiszter; illetve Tukacs István, a gazdasági válságövezetek kezeléséért felelős kormánybiztos.

A központ a tervek szerint kéthetente ülésezik majd, de szükség esetén gyakrabban is összehívhatják. Feladata lesz a válságkezelésben fontos szabályozási döntések előkészítése, szükség esetén egyedi döntéseket hozhatnak majd, hogy vállalatokat, munkahelyeket óvjanak meg.

A KVVK már eddig is működő kormányzati fórumok információit használva hozza meg döntéseit: a gazdasági tárca például már készített kockázati térképet a gazdasági válsággal kapcsolatos várható problémákról. E mellett a kabinet ülésein rendszeresek a gazdasági válság hatásaival kapcsolatos tájékoztató jellegű előterjesztések.

Tukacs István kormánybiztos vezetésével pedig már működik egy munkacsoport, amely az egyes cégeket érintő problémákat tárja fel, és készít megoldási javaslatokat.

A KVVK elindítását még január 16-án, az MSZP elnökségének noszvaji ülése után jelentette be a miniszterelnök, amikor javaslatot tett a január 29-i rendkívüli parlamenti ülés összehívására is.

C-travel ajánlatok

  • Mesés Dubai
    Mesés Dubai Ahol minden luxus megvalósul - építészeti remekek, szórakozási lehetőségek és pihenés - 179.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Utazás paradicsomi tájakra
    Utazás paradicsomi tájakra Egzotikus ajánlatok azoknak, akik télen is a napsütéses, különleges helyeket kedvelik - 119.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Disznótoros mulatozás
    Disznótoros mulatozás 3 nap igazi falusi környezetben, disznótorossal, hurkatöltő versennyel - 26.800 Ft / fő / 2 éjtől
 

Honfoglaló