A születések öt-hat százaléka rendellenes

Lapszemle

| 2009. február 7., szombat 07:40

Magyarországon nem egészen kétóránként születik károsodással baba, írja a Népszabadság.

A születések öt-hat százalékánál fordul elő valamilyen rendellenesség, tavaly ötezer gyermek jött így a világra, mondta el a lapnak Csáky-Szunyogh Melinda, az Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ Veleszületett Rendellenességek Országos Felügyeletének vezetője.

A szakember szerint a korábbinál jóval pontosabban vezetett statisztika miatt hallani több esetről.

A tíz legfőbb halálozási ok között szerepel, és a csecsemőhalandóság második legfontosabb tényezője ma is a születési rendellenesség, ami a magzathalállal végződő koraszülések, és az újszülött halálozások negyedéért tehető felelőssé.

A Népszabadság szerint a rendellenességek a téli és a kora tavaszi hónapokban születetteknél gyakoribbak, mint a nyáron világra jött gyermekeknél.

A lapban közölt, nem teljes adatsor alapján készült térkép szerint a veleszületett rendellenességek az ország délnyugati megyéiben, valamint Bács-Kiskunban, Veszprémben, Nógrádban és Hajdú-Biharban a leggyakoribbak.

h i r d e t é s

Legolvasottabb az Indexen

Bookline

 

C-travel ajánlatok

  • Mesés Dubai
    Mesés Dubai Ahol minden luxus megvalósul - építészeti remekek, szórakozási lehetőségek és pihenés - 179.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Utazás paradicsomi tájakra
    Utazás paradicsomi tájakra Egzotikus ajánlatok azoknak, akik télen is a napsütéses, különleges helyeket kedvelik - 119.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Disznótoros mulatozás
    Disznótoros mulatozás 3 nap igazi falusi környezetben, disznótorossal, hurkatöltő versennyel - 26.800 Ft / fő / 2 éjtől
 

Honfoglaló