A Fidesz-KDNP többet nem ül be a nemzetbiztonsági bizottságba

| 2007. 12. 19., 11:28 | Frissítve: 2007. december 19., szerda 11:36

A Fidesz és a KDNP frakciószövetségének tagjai a jövőben nem vesznek részt az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának munkájában - jelentette be Simicskó István (KDNP) a testület elnöke és Németh Zsolt (Fidesz).

h i r d e t é s

Az ellenzéki politikusok azzal indokolták döntésüket, hogy Laborc Sándor kinevezésének módja a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgatói posztjára nem biztosítja a bizottság számára a parlamenti felügyeletet az NBH felett.

Simicskó István azt kifogásolta, hogy Gyurcsány Ferenc hétfőn annak ellenére nevezte ki Laborc Sándort, hogy a főigazgató jelöltségét korábban a nemzetbiztonsági bizottság többsége nem támogatta. Az ellenzéki politikus elmondta: feltehetőleg egy kormánypárti alelnök vezeti majd a jövőben a bizottság munkáját.

Simicskó István megismételte, hogy álláspontjuk szerint Gyurcsány Ferenc megsértette az ország érdekeit is. Azzal ugyanis, hogy Laborc Sándor a moszkvai "KGB akadémián" végzett, külpolitikai és biztonságpolitikai szempontból is veszélyezteti hazánk érdekérvényesítését a NATO-ban, így csökkenhet a nemzetközi szervezet bizalma Magyarország felé - jelentette ki a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke.


h i r d e t é s

Legolvasottabb az Indexen

Bookline

 • Az út
  McCarthy, Cormac: Az útÁr: 2990 Ft Internetes kedvezmény: 15% Internetes ár: 2542 Ft
 • Eclipse - Napfogyatkozás
  Meyer, Stephenie: Eclipse - NapfogyatkozásÁr: 4999 Ft Internetes kedvezmény: 15% Internetes ár: 4250 Ft
 • Egek ura
  Kirn, Walter: Egek uraÁr: 2980 Ft Internetes kedvezmény: 15% Internetes ár: 2533 Ft
 • Disney varázslat
  Válogatás: Disney varázslatÁr: 3490 Ft Internetes kedvezmény: 5% Internetes ár: 3316 Ft
 

C-travel ajánlatok

 • Mesés Dubai
  Mesés Dubai Ahol minden luxus megvalósul - építészeti remekek, szórakozási lehetőségek és pihenés - 179.900 Ft / fő / 7 éjtől
 • Utazás paradicsomi tájakra
  Utazás paradicsomi tájakra Egzotikus ajánlatok azoknak, akik télen is a napsütéses, különleges helyeket kedvelik - 119.900 Ft / fő / 7 éjtől
 • Disznótoros mulatozás
  Disznótoros mulatozás 3 nap igazi falusi környezetben, disznótorossal, hurkatöltő versennyel - 26.800 Ft / fő / 2 éjtől
 

Honfoglaló