Milliós PR-cikkekben fényezi magát a kormány

| 2009. február 6., péntek 06:29

Mintegy 20 millió forintot költöttek a minisztériumok arra, hogy PR-cikkeket helyezzenek el különböző újságokban. A Magyar Nemzet bekérte az ötmillió forint alatti kormányzati szerződéseket, a listából az derül ki, hogy a Blikkben, a Népszabadságban, a Metropolban, a Vasárnapi hírekben egyaránt megjelentek PR-anyagok.

h i r d e t é s

Futószalagon rendel PR-cikkeket saját tevékenységének fényezésére a Gyurcsány-kormány, írja a az ötmillió forint alatti, minisztériumi szerződéseket átnéző Magyar Nemzet. A Vasárnapi Híreknek e célra mintegy nyolcmillió forintot fizettek ki, az összeg nagy része a Hiller István vezette Oktatási és Kulturális Minisztériumtól származik.

A tárca tavaly júliustól december végéig összesen ötmillióért, az év első öt hónapjában pedig két és fél millió forintért rendelt meg oktatási témájú cikkeket a 41 ezer példányszámban értékesített hetilaptól. Emellett az egészségügyi tárcától közel félmillió forintot kapott az újság tavaly február és június között.

Az ingyenesen terjesztett Metropol kiadója négy különböző megbízással mintegy 4,5 millió forinthoz jutott, a Népszabadság 3,4, míg a Blikk körülbelül 2,4 millió forintot vehetett fel az oktatási minisztériumtól PR-cikkekért. Hiller István tárcája emellett több mint tízmillió forintot költött arra, hogy nagyobb vidéki lapokban jelentessen meg PR-cikkeket.

h i r d e t é s

Legolvasottabb az Indexen

Bookline

 

C-travel ajánlatok

  • Mesés Dubai
    Mesés Dubai Ahol minden luxus megvalósul - építészeti remekek, szórakozási lehetőségek és pihenés - 179.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Utazás paradicsomi tájakra
    Utazás paradicsomi tájakra Egzotikus ajánlatok azoknak, akik télen is a napsütéses, különleges helyeket kedvelik - 119.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Disznótoros mulatozás
    Disznótoros mulatozás 3 nap igazi falusi környezetben, disznótorossal, hurkatöltő versennyel - 26.800 Ft / fő / 2 éjtől
 

Honfoglaló