Budapest

Félmilliós kártérítést is kifizettek a metró miatt

| 2009. február 5., csütörtök 17:17

A négyes metróvonal építése óta 145 lakossági kárbejelentés érkezett a DBR Metró Projekt Igazgatósághoz, miszerint a metróépítés kárt okozott a közeli épületekben.

h i r d e t é s

A panaszok harmadát már lezárták, ezekben az esetben már bebizonyosodott, hogy valóban a metróépítés miatt repedtek meg a falak.

A cég tájékoztatása szerint az ekkora volumenű földalatti beruházások esetében elkerülhetetlen, hogy az elöregedett épületek néhány millimétert süllyedjenek, ezekkel - és az ebből adódó kisebb károkkal - a szakemberek előre számolnak.

A DBR Metró Projekt Igazgatósághoz eddig 145 kárbejelentés érkezett, ezek közül 54-et már le is zártak, a cég jogosnak ítélte meg a panaszt. 38 esetben azt állapították meg, hogy nem a metróépítés miatt romlott az épületek állapota.

A maradék bejelentést még vizsgálják, a károk kifizetése folyamatos. A jogos kárbejelentések az állomások és a nyomvonal mentén álló épületek kezelőitől, lakóitól érkeztek, a károk általában hajszálvékony repedéseket jelentenek.

Az eddigi legmagasabb biztosítási összeg 422 ezer forint volt, de a károk többsége 70 és 100 ezer forint között mozog.

h i r d e t é s

Legolvasottabb az Indexen

Bookline

 

C-travel ajánlatok

  • Mesés Dubai
    Mesés Dubai Ahol minden luxus megvalósul - építészeti remekek, szórakozási lehetőségek és pihenés - 179.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Utazás paradicsomi tájakra
    Utazás paradicsomi tájakra Egzotikus ajánlatok azoknak, akik télen is a napsütéses, különleges helyeket kedvelik - 119.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Disznótoros mulatozás
    Disznótoros mulatozás 3 nap igazi falusi környezetben, disznótorossal, hurkatöltő versennyel - 26.800 Ft / fő / 2 éjtől
 

Honfoglaló