Thürmer Gyula a hullámzó Balaton tetején

| 2008. 08. 11., 14:50 | Frissítve: 2008. augusztus 11., hétfő 15:02

A Munkáspárt elnöke emailen rendszeresen szétküldi glosszává formált gondolatait Balszemmel címmel. Thürmer Gyula most ugyan a Balaton mellett nyaral, mégis szakított időt a 106. rész megírására.

A legújabb fejezetben a közelmúltban elhunyt Puja Frigyes egykori külügyminiszterről elmélkedik (az ő idején kezdte el maga is a külügyi pályát), és az MSZP-t ócsárolja. De ír a nyaralásáról is.

Az írás egy részletének közlésével kívánunk élményekben gazdag nyaralást a pártelnöknek:

“Ha nem is a hullámzó Balaton tetején, de legalább is a partján írom e sorokat. Ahogy Hofi mondja, mindenkinek, még a pártelnöknek is kell egy kis áramszünet. De azért ne aludjanak nyugodtan a magyar kapitalisták és külföldi barátaik! Az osztályharc nem szünetel, helyetteseim a helyükön vannak.

Emberemlékezet óta nem fürödtem a Balatonban, ezért némi félelemmel jöttem. Jelentem: a Balaton szép, jó, talán jobb is, mint korábban. Az önkormányzat teleültette virággal a tihanyi utcákat. Tényleg szép. A víz kellemes. Csak ne kellene kijönni a vízből. Odakint, a parton ugyanis dühöng a kapitalizmus, annak is a rosszabb, magyar változata.”

h i r d e t é s

Legolvasottabb az Indexen

Bookline

 

C-travel ajánlatok

  • Mesés Dubai
    Mesés Dubai Ahol minden luxus megvalósul - építészeti remekek, szórakozási lehetőségek és pihenés - 179.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Utazás paradicsomi tájakra
    Utazás paradicsomi tájakra Egzotikus ajánlatok azoknak, akik télen is a napsütéses, különleges helyeket kedvelik - 119.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Disznótoros mulatozás
    Disznótoros mulatozás 3 nap igazi falusi környezetben, disznótorossal, hurkatöltő versennyel - 26.800 Ft / fő / 2 éjtől
 

Honfoglaló