Csökkent a különbség a Fidesz és az MSZP között

| 2008. 11. 03., 02:18 | Frissítve: 2008. november 3., hétfő 02:28

A Szonda Ipsos felmérése szerint a válaszókorúak 32 százaléka szavazna a Fideszre, és 14 százalékkal kevesebb a szocialistákra. Az MSZP főként a fővárosban erősödött.

A nemzeti csúcsot követően, az október 23-i hosszú hétvégét is magában foglaló időszakban szűkült a különbség a két nagy párt támogatottsága között - olvasható a Népszabadság hétfői számában, a Szonda Ipsos felmérése alapján készült összefoglaló szerint.

A múlt hónapban a választókorú népesség 32 százaléka állt a Fidesz mögött, 18 százaléka volt MSZP-s, most az ellenzéki párt 31-20-ra vezet - olvasható a lapban.

A szocialisták főképpen a fővárosban erősítettek. Az MDF és az SZDSZ a már megszokott arányokat, a 3, illetve a 2 százalékot hozta - foglalta össze a Népszabadság a Szonda Ipsosnak október második felében készített, az ország felnőtt lakosságát reprezentáló közvélemény-kutatását.

A felmérés szerint a szocialista párt tábora legutóbb több mint egy évvel ezelőtt, 2007 augusztusában érte el a 20 százalékot. Budapesten a szeptemberi 19 százalékról 25-re emelkedett az MSZP támogatottsága. Mivel a Fidesz továbbra is az itt szokásos eredményt produkálta (25 százalék), holtverseny alakult ki a két párt között.

A Szonda Ipsos úgy látja, hogy a két nagy párt támogatói egyre nagyobb figyelemmel követik a politika (s ezzel együtt nyilvánvalóan a gazdaság) történéseit, és mind aktívabbak.

Megállapítják azt is, hogy jelenleg hatalmas árkok választják el egymástól a két oldal szimpatizánsait. Nem szívelik ugyanis a másik térfél politikusait, s elégedetlenek a túloldal teljesítményével. Az MSZP-sek szerint az ellenzék tevékenysége katasztrofális - mindössze 16 pontra értékelik egy százfokú tartományban. Lesújtó a Fidesz-tábor véleménye is, ha a kormányzat teljesítménye kerül szóba - 15 ponttal illetik. A fentiek alapján elmondható, hogy a két párt közötti átjárásra szinte semmi esély nem mutatkozik a közeljövőben - áll a Népszabadságban közzétett felmérésben.

h i r d e t é s

Legolvasottabb az Indexen

Bookline

 • Viharsziget
  Lehane, Dennis: ViharszigetÁr: 2880 Ft Internetes kedvezmény: 15% Internetes ár: 2448 Ft
 • Eclipse - Napfogyatkozás
  Meyer, Stephenie: Eclipse - NapfogyatkozásÁr: 4999 Ft Internetes kedvezmény: 15% Internetes ár: 4250 Ft
 • Egek ura
  Kirn, Walter: Egek uraÁr: 2980 Ft Internetes kedvezmény: 15% Internetes ár: 2533 Ft
 • Én elmentem a vásárba
  Kolompos: Én elmentem a vásárbaÁr: 3390 Ft Internetes kedvezmény: 5% Internetes ár: 3221 Ft
 

C-travel ajánlatok

 • Mesés Dubai
  Mesés Dubai Ahol minden luxus megvalósul - építészeti remekek, szórakozási lehetőségek és pihenés - 179.900 Ft / fő / 7 éjtől
 • Utazás paradicsomi tájakra
  Utazás paradicsomi tájakra Egzotikus ajánlatok azoknak, akik télen is a napsütéses, különleges helyeket kedvelik - 119.900 Ft / fő / 7 éjtől
 • Disznótoros mulatozás
  Disznótoros mulatozás 3 nap igazi falusi környezetben, disznótorossal, hurkatöltő versennyel - 26.800 Ft / fő / 2 éjtől
 

Honfoglaló