Manipulációs pályázat: játsszanak Gyurcsánnyal és Sarkozyvel!

| 2008. 05. 23., 11:22 | Frissítve: 2008. május 23., péntek 11:38

Újra felizzott a levegő Gyurcsány és Sarkozy között, jelenti Párizsból a Pufajkás Turul, és egyben fotómanipulációs játékra hívja fel az olvasókat.

Mint azt mindannyian tudjuk, a magyar-francia stratégiai partnerségről írt alá csütörtökön megállapodást Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Nicolas Sarkozy francia államfő Párizsban.

Az ünnepélyes aláírás a francia elnöki hivatalban, az Elysée-palotában történt. A vendéglátó politikus, akinek apja a 40-es években vándorolt ki Franciaországba, magyarul mondott köszönetet a ceremónia után. Ezután munkaebéden látta vendégül Gyurcsány Ferencet.

Az MTI jelentéséhez az alábbi kép tartozik többek között.

Gyurcsány Ferenc és Nicolas Sarkozy az Elysee Palotában, Párizsban, május 22-én, a kétoldalú egyezmény aláírásakor
(Fotó: AFP/Stephane de Sakutin)

A magyar-francia partnerségi viszonyról szóló politikai nyilatkozat leszögezi: "a magyar és a francia népet évszázadok óta összekötő szoros kapcsolatok jegyében Magyarország és Franciaország közösen vállalnak elkötelezettséget egy egységes, szabad és demokratikus Európa érdekében. Az európai nemzetek kibővült családjának egyenjogú tagjaiként megerősítik egyetértésüket, és kifejezésre juttatják azon akaratukat, hogy egymással szolidaritást vállalva munkálkodnak népeik jólétéért és Európa szerepének megerősítéséért a világban".

A magyar-francia stratégiai partnerségi megállapodás a két ország közös történelmének legszebb lapjain fog szerepelni, jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

A tudományos, műszaki kutatási együttműködést érintve a miniszterelnök nagyon fontosnak nevezte a francia elnöknek azt a bejelentését, hogy támogatja Magyarországnak azon javaslatát, hogy Budapesten kerüljön elhelyezésre az Európai Innovációs és Technológiai Intézet.

„Én egy erősen elkötelezett magyar patriótaként európai politikusnak vallom magam, és ugyanezt gondolom egy nagyon patrióta francia politikusról, Franciaország elnökéről is, aki az európai együttműködés elmélyítésének egyik legeltökéltebb politikusa” - fogalmazott Gyurcsány.

Etele az indexes dizájnrészlegből ezzel a LOLCates pályamunkával rukkolt elő, mi pedig arra biztatjuk az olvasókat, hogy vegyék kézbe kedvenc képszerkesztő programjukat (Photoshop, Paint, Gimp ésatöbbi) és ha megihlette önöket az AFP fotója,
akkor ne habozzanak velünk is megosztani az eredményt
h i r d e t é s

Legolvasottabb az Indexen

Bookline

 • Twilight - Alkonyat
  Meyer, Stephenie: Twilight - AlkonyatÁr: 2999 Ft Internetes kedvezmény: 15% Internetes ár: 2550 Ft
 • A viskó
  Young, William P.: A viskóÁr: 2250 Ft Internetes kedvezmény: 15% Internetes ár: 1913 Ft
 • Viharsziget
  Lehane, Dennis: ViharszigetÁr: 2880 Ft Internetes kedvezmény: 15% Internetes ár: 2448 Ft
 • Én elmentem a vásárba
  Kolompos: Én elmentem a vásárbaÁr: 3390 Ft Internetes kedvezmény: 5% Internetes ár: 3221 Ft
 

C-travel ajánlatok

 • Mesés Dubai
  Mesés Dubai Ahol minden luxus megvalósul - építészeti remekek, szórakozási lehetőségek és pihenés - 179.900 Ft / fő / 7 éjtől
 • Utazás paradicsomi tájakra
  Utazás paradicsomi tájakra Egzotikus ajánlatok azoknak, akik télen is a napsütéses, különleges helyeket kedvelik - 119.900 Ft / fő / 7 éjtől
 • Disznótoros mulatozás
  Disznótoros mulatozás 3 nap igazi falusi környezetben, disznótorossal, hurkatöltő versennyel - 26.800 Ft / fő / 2 éjtől
 

Honfoglaló