Zene

Ellopták Iggy Pop koncertfelszerelését

| 2008. 08. 05., 13:03 | Frissítve: 2008. augusztus 5., kedd 14:50

A veterán rocker és együttese montreáli koncertjük után jártak pórul. A szálloda elől elvitték a turnékamiont.

h i r d e t é s

Az Iggy Pop és a The Stooges koncertfelszerelésekkel és hangszerekkel megrakott turnékamionját egy montreáli fesztiválfellépésük után lopták el.

A 61 éves, de még mindig kirobbanóan energikus Iggy Pop turnémenedzsere, Eric Fisher a Detroit Free Press újságnak azt nyilatkozta, az anyagi kár több tízezer dollár. A menedzser szerint a kár megfizethetetlen, ugyanis az ellopott hangszerek között voltak olyan sokat megélt darabok, amik pótolhatatlanok.

Többek közt ellopták Mike Watt, basszusgitáros Gibsonját, amin még a nyolcvanas években játszott a Minutemen nevű amerikai punkegyüttesben. "Az a basszusgitár biztosan bekerül majd a Rock and Roll Hall of Fame-be (R'n'R hírességek csarnoka), ha esetleg megtaláljuk" - nyilatkozta Fisher a lapnak.

A kamion a hotel elől tűnt el, ahol az együttes a vasárnap esti koncert után szállt meg. A kamion az utcán parkolt. Az incidens ellenére az együttes megtartja következő, torontói koncertjét, ahol bérelt és kölcsönkapott felszereléssel zenélnek majd.

Iggy Pop és bandája, a The Stooges az Észak-Amerikai koncertsorozata után európai turnéra indul, de hozzánk idén nem jön el.

h i r d e t é s