Zene

Menőségből lett öngyilkos az emolány

| 2008. 05. 08., 14:39 | Frissítve: 2008. május 8., csütörtök 19:11

A tizenhárom éves tinédzser az emeletes ágyra akasztotta fel magát, nem sokkal azután, hogy hivatalosan is emo vált belőle. Kedvenc együttese a My Chemical Romance volt, de csak pár hete ismerte.

h i r d e t é s

„Rengeteg oldal van, melyeken rózsaszín macikat akasztanak fel. A lányom divatnak nevezte az emót, és azt gondoltam, hogy rendben van ez így. Hannah normális lány volt. Nagyon sok volt a barátja is. Hangulatember volt, de ezt a tinédzser kornak tulajdonítottam” – mondta az anyuka a lányáról. Hannah karatetanár édesapja szerint a lány csuklóján pár héttel korábban vágásokat fedezett fel, és amikor ezt számonkérte tőle, a lánya csak annyit válaszolt, hogy ez az emo beavatás egy része, de megígérte az apjának, hogy sose tesz ilyet többé. Hannah Bond Living Disaster („két lábon járó katasztrófa”) néven volt regisztrált tagja a Bebo közösségi oldalnak, és egy olyan képet töltött fel rá, amin egy emo kinézetű lány volt véres csuklóval. Egy másik képen az iskolai füzete volt, rajta a „ma feladom” felirattal. Hannah végül az emeletes ágyára akasztotta fel magát.

Kép az öngyilkos Hannah Bondról

A halálesetet követő nyomozásból kiderült, hogy a lány gyakran beszélt barátaival az öngyilkosság bájáról, szépségéről, „glamourjáról”, illetve hogy pár héttel korábban vált nagy rajongójává az amerikai My Chemical Romance nevű emozenekarnak. A Daily Mail arra is felhívja a figyelmet, hogy az együttes Welcome To The Black Parade című lemezén a „fekete parádé” arra a helyre utal, ahova az emók haláluk után kerülnek, valamint hogy van egy dal a lemezen, melyben elhangzik, hogy „noha meghaltál és elmentél / emléked közöttünk, hidd el, tovább él”. Az öngyilkosságot megállapító halottkém szerint az ehhez hasonló esetekben semmi glamour nincsen, viszont annál tragikusabbak. „Rendkívül aggasztónak és veszélyesnek tartom, hogy emokörökben bájos és romantikus színezete van a halálnak” – nyilatkozta a szakértő.

A vizsgálatból az is kiderül, hogy múlt szeptemberben a lány elment egy buliba a fiújával, ám nem engedték meg neki a szülei, hogy ott aludjon, így amikor hazaért, egyenesen a szobájába ment, és azt mondta, megöli magát. A lány nem használt drogokat, illetve alkoholt sem ivott halála előtt, viszont a tanára szerint az önbántalmazás egyre népszerűbb volt az iskolában az emósok körében.

h i r d e t é s