Zene

Bob Dylan képeit állítják ki

| 2008. 06. 11., 11:49 | Frissítve: 2008. június 11., szerda 12:19

A Londonban megtekinthető tárlat a híres dalszerző/énekes grafikai és festészeti tevékenységének szentelt eddigi legjelentősebb kiállítás.

h i r d e t é s

Bob Dylannek 110 millió lemezét adták el eddig, Oscar-díja is van, nemrég pedig Pulitzer-díjat is nyert az amerikai kultúrára gyakorolt befolyásáért. Nyolcvan festményét, illetve grafikáját bemutató kiállításának címe Drawn Black Series, és szombattól tekinthető meg a londoni Halcyon galériában.

A kiállítás anyagát az 1989 és 1992 között, turnéi szüneteiben felvázolt és megfestett képek adják, akad közöttük csendélet, Van Gogh napraforgóihoz hasonló virágtémával, szállodai szobák motívumai által ihletett rajz, tájkép és portré, valamint aktkép is.

A 67 éves művész nevetségesnek tartja csodálóinak és kritikusainak próbálkozását, hogy a képekből következtessenek személyiségére: "Fogalmuk sincs arról, hogy ki vagyok" - magyarázta el a Times-nak egy interjúban, amelyet Dániában adott jelenlegi turnéja során. "Minden képem más üzenetet közvetít, az alkalmazott színektől függően" - nyilatkozta képeiről, illetve részben zenéjéről is a legendás zenész (illetve festő), aki még nem tudja, tud-e időt szakítani arra, hogy Londonba látogasson a kiállítására.

h i r d e t é s