Zene

Teltháznak játszik a Coldplay Pesten

| 2008. 09. 12., 14:57 | Frissítve: 2008. október 25., szombat 12:33

Szűk két hét múlva egy napra sem érkezik Magyarországra a Coldplay, de amíg itt lesznek, két órát biztosan zenélni fognak: a 23-i koncertre jegyet még kapni, de már csak alig.

Szeptember 23-án jön Magyarországra a Coldplay, a világ egyik legnépszerűbb rockegyüttese, hogy hazánkban is bemutassa Viva la Vida or Death and All His Friends (Éljen az élet vagy a halál és minden barátjuk) című új albumát. A turné neve is ugyanez - Viva la Vidára rövidítve -, másfél hónap alatt 22-szer lépnek föl, a budapesti, sportarénai előadás a tizenharmadik állomás.

Programjuk rendkívül sűrű, van, hogy négy estén át zsinórban koncerteznek, hazánkba Prágából érkeznek, Bécsbe mennek tovább, ahol előző, illetve következő nap játszanak.

A frontember Chris Martin és társai magukkal hozzák családjukat is, bár azt nem tudni pontosan, kik jönnek, de kértek az öltözőjük mellé családi helyiséget meg egy kisebb termet, ahol maguknak zenélhetnek.

A kellékeket 10 kamion és öt busz hozza, 80 magyar technikus kezdi építeni a koncert napjának reggelén. Egy 300 négyzetméteres, két szélén meghosszabbított kifutókkal kiegészített színpadot raknak össze, meg a hozzá tartozó fényeket és a speciális effektekhez szükséges eszközöket.

Két órás lesz a show, vizuális effektekkel, konfettivel, meg mindennel, ami a szórakoztatáshoz szükséges. Lesz is kit, a nagyjából 15 ezer fős arénába a küzdőtérre már nem lehet jegyet kapni, ülőhelyre is csak korlátozottan, ami azt jelenti, már sok jegyirodában elfogyott az is.

Az utolsó darabok különösen értékesek lehetnek, főleg, hogy a lemez telitalálatnak tűnik, pláne a címadó dal, ami jelenleg egyszerre vezeti a két legjelentősebb, az amerikai és az angol slágerlistát.

h i r d e t é s