SciFi

Merlin koronájáért küzd az Utolsó őrség

| 2008. 12. 22., 14:34 | Frissítve: 2008. december 22., hétfő 17:44

Nemrégiben megjelent Szergej Lukjanyenko fantasy sorozatának legújabb kötete, az Utolsó őrség, amely talán az előzőeknél is feszültebb és fordulatosabb. Az orosz szerző sorozatának első két kötetéből, az Éjszakai őrségből és a Nappali őrségből film is készült, mely Magyarországon is nagy siker volt. Az Alkonyati őrséget jövőre forgatják Hollywoodban és a hírek szerint Keanu Reeves lehet a főszereplője.

h i r d e t é s

Szergej Lukjanyenko az Utolsó őrséggel sem okoz csalódást rajongóinak. A negyedik kötetben különös vámpírtámadás áldozata lesz a skóciai Edinburgh-ban egy orosz fiatalember.

A Nappali és az Éjszakai Őrség, no meg persze az Inkvizíció egyaránt szeretné kideríteni, mi is történt valójában. A megindult nyomozás egyre furcsább fordulatokat vesz. Kiderül, hogy megtörtént az, ami korábban elképzelhetetlen volt: összefogott egy vámpír, egy Fénypárti mágus és egy Inkvizítor, hogy megszerezzék a világ leghatalmasabb talizmánját, a Minden Koronáját, amelyet még maga Merlin készített.

Utolsó Őrségnek nevezik magukat, mind a hárman legfelső szintűek. A világ feletti uralomra törnek? Ezért nem fognának össze a Fény és a Setét erői? Vagy valami más, ennél is nagyobb cél vezérli őket?

A nyomozás szálai Edinburgh-ból a távoli és ősi Szamarkandba, majd ismét Skóciába vezetnek. A küzdelem egyre kegyetlenebb, kíméletlenebb, az Utolsó Őrség minden szabályt, magát a Megállapodást is megszegve mágikus eszközökkel felfegyverzett embereket is bevon a harcba. A tét a Másfélék megmaradása.

Az Eurocon-díjas szerző sorozatának eddig ez a befejező része, bár legújabb információk szerint a hazájában ikonként tisztelt író már készülődik a folytatásra.

h i r d e t é s