SciFi

Asimov, a jövő tanára

| 2008. december 27., szombat 21:20

Az első HiperGalaktika sikere után itt a második, aminek a jövő oktatása a központi témája.

h i r d e t é s

Az új HiperGalaktika-sorozat legfőbb erénye, hogy a kutatók által körbejárt egy-egy téma mellé ugyanazzal a témával foglalkozó novellákat is helyez, ötvözve a Galaktika legjobb hagyományait a szakértői anyagok szakmai hitelével.

Bemutatja a legújabb trendeket a tanítási-tanulási módszertanban, így képet kaphatunk az innovatív tendenciákról, s gyakorló tanárok is hasznosíthatják az anyagokat, hisz konkrét példákat, iránymutatásokat is adnak. Bemutatja, hogyan használhatjuk a Wikiket a tanórai gyakorlatban, illetve képet kaphatunk a blogok működéséről és hasznosságáról, felhasználhatóságáról az oktatás szervezésében.

Neves SF-írók oktatáshoz kapcsolódó, többnyire meglehetősen szatirikus novelláit is tartalmazza. Így szerzőink között üdvözölhetjük Isaac Asimovot, a sci-fi egyik mesterét és magyar tehetségeket: F. Tóth Benedeket, Galántai Zoltánt, Kánai Andrást, Képes Gábort, Michael T. Cricketet és Abuczki Pétert. Ezenkívül novellákat közlünk még Harry Harrisontól, akinek neve egy SF-kedvelőnek sem lehet ismeretlen, és más amerikai szerzőktől: R. A. Laffertytől, Cyril M. Kornbluthtól, Connie Willistől, illetve Alekszandr Gromov, orosz írótól.

A kiadó tervei szerint évente jelentkezik egy-egy újabb HiperGalaktika-kötettel, amelyek mindegyike az éppen aktuális tudományos trendek egy-egy szegmensével foglalkozik majd.

h i r d e t é s