SciFi

Cuki a fantasyrengetegben

| 2008. 11. 09., 18:44 | Frissítve: 2008. november 9., vasárnap 19:42

A Galaktika Kiadónál megjelent Clive Barker Abarat című fantasyregénye. A Korbács és a Pokolkeltő világhírű írója ezúttal sem tagadja meg magát, határtalan fantáziájának nemcsak tarka, de sötétebb bugyrai is föltárulnak.

h i r d e t é s

Haplatán Cukinak, a csirkevári tinilánynak mintha mindenki csak nehezíteni akarna a sorsán. Iskolatársai csúfolják, tanárai szigorúak, részeges apja pedig időnként még jól el is tángálja. Amikor Cuki a város határán túl keres menedéket, egy mező közepén elhagyatottnak tűnő világítótoronyra bukkan.

Mielőtt utánajárhatna, hogy kerül egy efféle, tengerpartra való építmény a szárazföld közepére, összetalálkozik a legkülönösebb lénnyel, akit addigi életében valaha látott. Azaz inkább lényekkel, hiszen, mint kiderül, Pajkos János hét testvérével osztozik egy testen, amiről nyolc karja, nyolc feje és be nem álló nyolc szája tanúskodik. A Jánosok menekülnek valaki elől, és az ügyben immár Cuki is nyakig benne van. Nincs mit tenni, irány Abarat csodálatos világa, amely itt terül el körülöttünk, mégis csak a kiválasztottak pillanthatják meg.

Abarat elvarázsolt, csodálatos hely: huszonöt sziget Izabella titokzatos tengerének közepén. Minden sziget a nap egy-egy órájának felel meg (azaz a Reggel Kilenc szigetén mindig reggel kilenc van), a Huszonötödik Óra pedig a titkok titka, ahonnan vagy nem tér vissza senki, vagy ha mégis, hát tébolyultan. Ez a különösebbnél különösebb teremtményekkel benépesített mesés szigetbirodalom most nagy bajban van, és úgy tűnik, csakis egy talpraesett tinilány segíthet rajta.

Clive Barker nem mindennapi meséje 10 és 110 éves kor között bátran fogyasztható.

h i r d e t é s