Életmód

4,7 milliárdból újítják fel a városligeti műjégpályát

| 2008. 12. 17., 12:58 | Frissítve: 2008. december 17., szerda 14:15

A rossz állapotú műjégpályát idén még félve megnyitották, de jövőre kezdődik a nagyszabású felújítás. Újra lehet majd csónakázni, lesz vízi színpad, és az épület is megújul.

h i r d e t é s

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, csaknem 3,2 milliárd forintos európai uniós és 1,5 milliárdos fővárosi támogatással 2010-re teljesen megújulhat a Városligeti Műjégpálya. A felújításról szóló szerződést szerdán írta alá Demszky Gábor. A rekonstrukció önrészét több sportcélú ingatlan, a Zágrábi úti lőtér, az Esztergom-Sipolóhegyi kemping, a Tusculanum Szálló és egy hajógyári-szigeti evezősház eladásából teremtik elő.

A Városliget kapuja télen új, nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas korcsolyapályával, nyáron pedig ismét csónakázási lehetőséggel és többek között vízi színpaddal várja majd a látogatókat. Felújítják a műjégpálya épületét, ehhez új szárnyat építenek, továbbá felújítják a jégpályát és kialakítanak egy turisztikai központot.

A pálya tavaly nyáron - többi kép itt

Tavaly egyharmadával kellett csökkenteni a jégpálya területét az alatta húzódó vezetékrendszer korrodálódása miatt, idén rövidebb szezonnal próbálják kímélni. A most aláírt szerződés a terület felújításának következő üteméről szól. A beruházástól azt várják, hogy a felújított épületegyüttes otthont adhat majd nemzetközi versenysportokkal kapcsolatos eseményeknek, korcsolya-világbajnokságoknak.

Az előzetes számítások alapján a látogatók száma 380 ezerről 460-500 ezerre nő, és 23 új munkahely is létesül. Steiner Pál, a Közép-Magyarországi Fejlesztési Tanács elnöke elmondta, hogy az idén a közép-magyarországi régióban 120 milliárd forintnak megfelelő uniós fejlesztésre került sor.

h i r d e t é s