Jön az élő szereplős Tom és Jerry

| 2009. 01. 23., 09:55 | Frissítve: 2009. január 23., péntek 11:30

A Warner megirigyelte az Alvin és a mókusok sikerét, és élő szereplős mozifilmet készít a Tom és Jerryből, amiben a 64 éves párost utólag rajzolják számítógéppel a színészek közé.

h i r d e t é s

A Warner az Alvin és a mókusokhoz hasonló, élő szereplős Tom & Jerry mozifilmet tervez, amiben CGI-állatok ütnék egymást serpenyővel, írja a Variety.

A film Tom és Jerry első találkozását mutatná be, és azt, hogyan vesznek el kergetőzés közben Chicagóban, ahonnan csak különbékét kötve tudnak hazajutni. A nem túl eredeti forgatókönyv kidolgozását egy kezdőre, Eric Gravningre bízták. A prodcer a Sherlock Holmest és a Terminator 4-et is pénzelő Dan Lin lesz.

Az eredeti, 114 részes Tom és Jerry animációs sorozattal az MGM stúdió hét Oscar-díjat nyert 1940 és 1960 között. 1963 és 67 között a Tapsi Hapsi-csapat elsőszámú geggyárosához, Chuck Joneshoz került a két karakter (sokan ezeket az epizódokat tartják a legviccesebbnek), 1970-től pedig a William Hanna-Joseph Barbera páros vitte tovább a rajzfilmsorozatot, mérsékelt sikerrel. Jelenleg a Warner stúdió rendelkezik a Tom és Jerry-jogokkal, és náluk készül a jelenleg is futó Tom and Jerry Tales sorozat.

A Warnernak eddig bejött az animációs és az élő szereplős technika kombinálása. A 96-os Zűr az űrben, amiben Michael Jordan is szerepelt, 80 millió dollárból készült, és 225 milliót szedett össze a pénztáraknál. 2002-ben a 84 millióból forgatott Scooby Doo 268 milliós bevételt produkált. Bár a második rész már csak 175 milliós bevételt tudott összehozni, a dvd-eladásokat is beleszámolva a két film összesen 457 millió dollárt hozott a stúdiónak. Egyedül a 2003-as Brendan Fraser Bolondos dallamok mozifilm bukott meg, hiába szerepelt benne Tapsi Hapsitól Dodó kacsáig minden ismert rajzfilmfigura.

A Fox még nagyobbat szakított 2007-ben az Alvin és a mókusokkal: a 70 millióból készülő film 358 millió dolláros bevételt produkált. Az eddigi sikerek nyomán újabb Hanna-Barbera rajzfilmek élő szereplős változatai készülhetnek el a következő néhány évben: Robert Rodriguez a Jetson családból forgat idén filmet (ez 2012-ben kerülne a mozikba), Donald De Line producer pedig Maci Laci kalandjaiból, 2011-ben.

h i r d e t é s