A Super Bowl legjobb filmelőzetesei

| 2009. 02. 02., 14:40 | Frissítve: 2009. február 2., hétfő 18:11

Idén is az amerikai focidöntő, a Super Bowl reklámblokkjában adták le a legjobban várt filmek trailereit, és mi összegyűjtöttük egy csokorba azoknak, akik a hétfő hajnali Pittsburgh Steelers-Arizona Cardinals meccs szünetében ugrottak ki vécére vagy sörért. Ha lemaradt a mátrixos G.I. Joe-ról, és a Transformers 2 gigarobotjáról, most pótolhat.

h i r d e t é s

2009 a grandiózus sci-fik és az eszement kalandfilmek jegyében telik majd: jön a Transformers 2, az új Star Trek, a Pixar eddigi legviccesebb 3d-filmje, az Up, a Da Vinci-kód előtt játszódó Angyalok és démonok, és Will Ferrell, aki felcsapott idióta őslénykutatónak a Land of the Lostban.

Transformers: Revenge of the Fallen

A Transformers 2-höz eddig csak néhány kép jött ki, de most végre láthatjuk akció közben az eddigi legdrabálisabb álcát: a markolókból és bulldózerekből összerakott Devastatort. A Transformers: Revenge of the Fallen május 15-én kerül a mozikba.

G.I. Joe

Stephen Sommers X-Men-egyenruhás, mátrixosan ugráló szupercsapatot csinált a kedvenc műanyag katonáinkból. Nálam még mindig a nindzsák a nyerők (akárcsak '89-ben az iskolaudvaron), na meg persze a Bárónő, Sienna Miller dekoltázsa. Bemutató: augusztus 7. Gooo Joe!

Star Trek XI.

J.J. Abrams Star Trek-filmjében többet lőnek, mint az eddigi összes részben együttvéve, mert el kell adni azoknak is a sztorit, akiket csak hangfalremegtető űrcsaták nyűgöznek le. A hardcore trekkie-k meg végre megtudhatják, hogyan haverkodott össze Kirk kapitány, McCoy és a hegyesfülű Spock. De ki dugja meg a dögös Uhurát? Május 8-án kiderül.

Land of the Lost

Will Ferrell körberöhögi az elmúlt 100 év hollywoodi kalandfilmjeit, és egyszerre küzd meg a Jurassic Park dinóival, a Majmok bolygója ősembereivel meg az 50-es évek sci-fijeinek gagyi gumiűrlényeivel. Mindig is utáltam Ferrell eddigi "életművét", de ezt a filmjét mindenképpen megnézem júniusban. Sorozatfüggőként meg jó látni Anna Frielt a Halottnak a csókból.

Angyalok és démonok

Az idei év legjobban várt kalandfilmje természetesen a Da Vinci-kód előzménye, az Angyalok és démonok lesz, amiben Tom Hanks megint rejtett szimbólumok, meg összeesküvés-elméletek után nyomoz. Audrey Tautou helyett ezúttal Ayelet Zurer és Ewan McGregor segít neki. Bemutató május 15-én.

The Year One

Jack Black és a Szellemirtók író-főszereplője, Harold Ramis leforgatták a Brian élete 2-t. A zsidók és a rómaiak hülyébbek, mint valaha (Káin és Ábel történetéért klikk ide). Bemutató: június 19.

Up

A végére hagytuk a kedvencünket, a Pixar legújabb 3D-s animációs filmjét. Az Up egy öreg nyuggerről szól, aki léggömböket köt a házára, hogy elrepüljön a nagyvárosból a dzsungelbe, de véletlenül magával visz egy sütiárus kiscserkészt is. Bemutató május 29-én.

h i r d e t é s