Letartóztatták a Taxi sztárját

| 2009. 01. 12., 11:32 | Frissítve: 2009. január 12., hétfő 17:43

Vitába keveredett a volt barátnőjével Samy Naceri, majd leszúrta a lány aktuális barátját francia bírósági források szerint. A színész tavaly egy rendőr elütéséért kapott hat hónap börtönt, de fellebbezett.

h i r d e t é s

Letartóztatták Samy Nacerit, akit bírósági értesülések szerint azzal vádolnak, hogy megkéselte volt barátnője partnerét a nyílt utcán Párizsban. "A vád hivatalosan fegyveres erőszakkal és gyilkossággal való fenyegetés" - közölte Naceri ügyvédje, és hozzátette, hogy ha a nyomozás során nem tárnak fel egyértelmű bizonyítékokat, a vádakat ejthetik.

A 47 éves színész először a volt barátnőjével keveredett vitába, mire a nő segítségül hívta az aktuális barátját, mondták a bírósági források. Naceri leszúrta a férfit, de a sebesülése nem életveszélyes. Az eset a múlt héten csütörtökön történt a Champs-Élysées sugárút közelében. A Wenn hírügynökség szerint a késelésnél a volt barátnő barátnője is jelen volt, ketten hívták oda a második férfit egy szórakozóhely vécéjéből. Naceri utána hazament, ahol letartóztatták. A májproblémái miatt később kiengedték, és egy párizsi kórházban tartják őrizetben.

Tavaly hat hónap börtönt kapott

Naceri már többször megjárta a börtönt. Legutóbb tavaly novemberben ítélték el, mert jogosítvány nélkül vezetett, és elütött egy rendőrt. Hat hónapot és 7500 euró (2 millió forint) pénzbüntetést kapott, de az ítélet ellen fellebbezést nyújtott be.

A francia-algériai származású szinész 2006-ban a cannes-i filmfesztiválon négy társával megosztva megkapta a legjobb színésznek járó díjat A dicsőség arcai (Indigenes) című második világháborús filmben nyújtott alakításáért. A film a francia gyarmati hadseregben szolgáló észak-afrikai katonákról szól.

h i r d e t é s