Jegyüzéreket pereltek be az Oscar szervezői

| 2009. január 28., szerda 16:16

A phoenixi cég 175 ezer dollárért árulta az egyhetes utakat, amelynek csúcspontján a vendégek végigsétálhatnak a vörös szőnyegen is. Az Amerikai Filmakadémia beperelte az utazást áruló céget.

h i r d e t é s

Beperelte az Amerikai Filmakadémia (AMPAS) azt az arizonai céget, amely jegyeket ajánlott az idei Oscar-gálára.

Az akadémia jogi képviselői hétfőn nyújtottak be keresetet egy Los Angeles-i szövetségi bíróságra, hogy megakadályozzák a phoenixi központú McMurry Inc. vállalkozást a törvénytelen jegyeladásban.

A cég hétéjszakás exkluzív csomagokat ajánlott honlapján 175 ezer dolláros (37,5 millió forint) ártól. Az akadémia szerint legalább négyet el akartak adni a csillagászati árú csomagokból, amelyek azzal kecsegtették a vásárlókat, hogy grasszálhatnak a vörös szőnyegen. A hét éjszakát a Bel Air hotelbe szervezték, találkozást ígértek híres stylistokkal, ráadásul egy kamerastáb felvette volna élményeiket.

Az Oscar-jegyek nem átruházhatók - ezt a szabályt szigorúan veszi az akadémia a zaklatók és a terroristák távoltartására. Az ügyeskedéssel (és drága pénzen) beszerzett gálajegyek gazdáit jogbitorlóknak tartja a testület.

Az idei jegyeket egyébként még nem is kezdték el kiosztani - mondta el David Quinto, az akadémia ügyvédje.

Hasonló perekre már korábban is sor került, éppen a minap nyert meg egyet az akadémia a tavalyi jegyüzérekkel szemben.

A filmakadémia díjainak átadására február 22-én kerül sor a hollywoodi Kodak Színházban.

h i r d e t é s