Magyar

Bedöntötte magyar lányát egy kozmetikai multi

| 2009. 02. 06., 06:49 | Frissítve: 2009. február 6., péntek 12:20

Felszámolják a hosszú éveken át sikeresen működő, különböző kozmetikai világcégeket kiszolgáló, veszprémi székhelyű Bodycare Kozmetikai Kft.-t - tudta meg a Napi Gazdaság. A bíróság a cég felszámolásával a Sonten Pénzügyi és Befektetési Tanácsadó Kft.-t bízta meg.

h i r d e t é s

A magyar céget anyavállalata, a Bodycare International Group (BIG) rántotta magával, miután tavaly a holland és az angol üzem is fizetésképtelenné vált. Tetézte a bajokat, hogy a veszprémi társaság ezt követően is szállított az anyacégnek, ám termékeiért már nem fizettek.

Bár még nem tudni pontosan, hogy a Bodycare Kft.-nek mekkora adóssága van, a termelést szeretnék tovább folytatni és a céget működőképes állapotban értékesíteni - mondta Mike Ferenc, a Sonten ügyvezető igazgatója a Veszprémi Naplónak. A felszámoló szerint jelenleg az a legfontosabb, hogy a megmaradt vevőket kiszolgálják és új piacokat szerezzenek. Eddig mindössze húsz dolgozó távozott a társaságtól. (Az Indexnek a Hélia-D Kft.-nél elmondták: a Bodycare jelenleg az ő termékület is tovább gyártja, de van lehetőségük más gyártó beszállítótól is rendelni.)

A Bodycare olyan világcégek megrendelésére dolgozott, mint a Rossmann, a DM, az Asda, a Simple, az Oriflame, a Scholl és az Anaconda, emellett több saját márkás terméket is gyártottak, Veszprémben készült például a Hélia-D termékcsalád is.

h i r d e t é s

Legolvasottabb az Indexen

Bookline

 

C-travel ajánlatok

  • Mesés Dubai
    Mesés Dubai Ahol minden luxus megvalósul - építészeti remekek, szórakozási lehetőségek és pihenés - 179.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Utazás paradicsomi tájakra
    Utazás paradicsomi tájakra Egzotikus ajánlatok azoknak, akik télen is a napsütéses, különleges helyeket kedvelik - 119.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Disznótoros mulatozás
    Disznótoros mulatozás 3 nap igazi falusi környezetben, disznótorossal, hurkatöltő versennyel - 26.800 Ft / fő / 2 éjtől
 

Honfoglaló